Landsbyen

Unikt i norsk sammenheng

Med sine 256 boliger totalt, og de enorme fasilitetene som omkranser de på den 46 dekar store tomten, er prosjektet unikt i Norge. Til tross for dette vil den store variasjonen av boenheter, gjøre at prisene blir konkurransedyktige. Landsbyen skal være oppnåelig og et fantastisk sted å bo – for folk i alle aldre og faser i livet.

Arkitektur

Leilighetsbyggene bygges fra helt nede ved vannkanten, med promenade langsmed Aksdalsvatnet. Videre vil bygningene klatre oppover i forskjellige nivåer, og brette seg utover den bratte skråningen. Dette betyr at leilighetene blir sør-vestvendte og får fantastisk utsikt utover vannet og den vakre naturen i området. Dette er et av de viktige momentene vi har latt oss bli inspirert av, ved å studere de italienske landsbyene på vestkysten. Materialbruken er også noe som blir videreført fra Italia, med hensyn til de strenge krav, og forholdene vi har på vestlandet i Norge. Skillevegger mellom leiligheter og sluser som går ned fra gateplanet til promenaden, er et godt eksempel på hvordan vi har forsøkt å videreføre materialbruk og toner.

Atmosfære og trivsel

Boligprosjektet er påkostet et nøye planlagt, innholdsrikt og godt opparbeidet tomteareal, med detaljrik beskrivelse på alt fra beplantning til lyssetting. Med dette har vi forsøkt å gjenskape atmosfæren, og den herlige følelsen man får av å leve i vakre omgivelser. Om man skulle være tro mot de italienske landsbyene, ble dette et av de viktigste kriteriene. Nøysomheten er tatt til et så høyt nivå at materialvalget hensyntar føttene dine, dersom du skulle ønske å spasere barbent, fra leiligheten din og ned til promenaden for å bade.

Landsbyens gater

Spaser gatelangs i den italienske landsbyens trivelige gater, inviter mennesker du liker å omgås med til å prates over en oppkvikkende cappuccino, omgitt av italiensk atmosfære. Som et naturlig skille mellom byggetrinnene, bygges det stilfulle gatetun med vakker beplanting og lyssetting. Foruten alle aktivitetssonene som befinner seg i, eller i nærhet til gaten – starter selve turløypen som tar deg rundt Aksdalsvatnet, fra den vestre enden av gaten.

Promenaden

I skvulpehøyde fra vatnet, bygges det en 150 meter lang, opplyst promenade. Om du er glad i en rolig spasertur i naturskjønne omgivelser, så blir det ikke enklere enn i den italienske landsbyen. Er du glad i vannsportaktiviteter, seiling i optimistjolle eller padling i kajakk, så vil du få dette – rett utenfor inngangsdøren din. I tillegg byr området på et rikt og aktivt dyreliv, fuglekvitter og svaneunger som vil ha en bit av grovbrødet ditt. Er du glad i fisk, kan du fiske ørreten rett opp av Aksdalsvatnet, og grille den på terrassen din.

Sosiale soner og sittegrupper

Landsbyen er krydret med et bredt spekter av sosiale soner og sittegrupper. Når byggene klatrer oppover skråningen ved Aksdalsvatnet, resulterer dette i naturlige høyder- og nivåer – noe arkitektene er særlig begeistret for. Til og med trappehusene blir utnyttet til sitt fulle potensiale, med lekre materialvalg og stilige sittegrupper, i lune omgivelser, skjermet fra vær og vind. De sosiale sonene får også opparbeidede områder med boccia bane, sjakkbrett-gulv og lekeplasser for de små.

Fantastisk beliggenhet

Natur

Man er omringet av de skjønneste naturomgivelser, i den italienske landsbyen. Turløypene starter faktisk fra gatetunet, og tett på promenaden, finner man en særdeles stemningsfull sandstrand. Er man på jakt etter mer, har Tysvær et fantastisk tilbud når det gjelder natur og uteaktiviteter.

Sentralt

Bare en kort spasertur fra landsbyen, så er man i sentrum av Aksdal. Tysværtunet er virkelig verdt et besøk, med badeland, kino, bibliotek, kultur og café. Aksdalsenteret er kanskje hjertet i Aksdal, med et mangfold av butikker. I motsatt retning har du Aksdal Næringspark, med over 40 bedrifter og 700, har næringsparken vist en svært positiv vekstkurve.

3 min
Kjøpesenter
14 min
Haugesund
24 min
Flyplassen

Salget er nå i gang!

Det kommer mange boligprosjekter i framtiden, men det kommer bare én italiensk landsby. Med over 100 deltakere på salgsstarten, er det ingen tvil om at interessen er stor. Skal du sikre deg én av de unike leilighetene i byggetrinn I, kan du kontakte våre meglere for mer informasjon.